hoofdsponsor: Dichtbij.nl
jeugdsponsor: Rootring-wijnen
kledingsponsor: Joma
communicatiepartner: REYEZ!

Laatste update: 21-11-2018

Laatste nieuws

Peter Rozenbeek opnieuw geselecteerd.

2017-11-30 19:09:10

Recordinternational Jamal El Ghannouti wordt in het zonnetje gezet voor het eerste duel tegen RoemeniŽ.

Bondscoach Max Tjaden heeft veertien spelers opgenomen in de selectie van het Nederlands zaalvoetbalteam voor de vriendschappelijke ontmoetingen met RoemeniŽ. Het eerste duel staat gepland op zondag 3 december (17.00 uur) in het Topsportcentrum in Rotterdam. Een dag later is de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag de locatie. De aftrap is om 20.00 uur.

Voorafgaand aan de eerste ontmoeting met RoemeniŽ wordt Jamal El Ghannouti in het zonnetje gezet. De Rotterdammers is de nieuwe recordhouder qua interlands in het zaalvoetbal. De eerste wedstrijd van de Futsal Week Autumn Cup in KroatiŽ (4-2 winst op Montenegro) betekende eerder deze maand zijn 121ste cap.

El Ghannouti ging daarmee Samir Makhoukhi voorbij, die 120 keer het Oranjeshirt droeg. De speler van zvv ít Knooppunt debuteerde op 28 oktober 2005 in en tegen Portugal (4-1). De verdediger maakte deel uit van de selectie die in 2014 aan het Europees kampioenschap zaalvoetbal in BelgiŽ deelnam. In december 2016 werd hij benoemd tot bondsridder van de KNVB.

Schaal voor Attaibi

Ook Mo Attaibi wordt in Rotterdam gehuldigd. De speler van zvv Ďt Knooppunt speelde in april tijdens het EK-kwalificatietoernooi in GeorgiŽ tegen ItaliŽ zijn 75ste interland en krijgt daarvoor een schaal.

Mo Attaibi ontvangt een schaal voor zijn 75ste interland. Attaibi, in het dagelijks leven productmanager jeugdvoetbal bij de afdeling marketing van de KNVB in Zeist, debuteerde op 28 oktober 2008 tijdens een oefenduel met Engeland (4-1 winst).

Haasjesregen

Na afloop van de eerste interland tegen RoemeniŽ krijgen de huidige selectie en negen zaalinternationals die recent nog actief waren voor Oranje het zogenaamde haasje overhandigd. Bij het Nederlands elftal is het al sinds jaar en dag traditie - en sinds afgelopen zomer ook bij de OranjeLeeuwinnen - dat een debutant A-international het befaamde haasje ontvangt.

Het zaalvoetbal telt ruim 284 internationals. Het is de bedoeling dat zij allemaal alsnog hun haasje krijgen. In Rotterdam wordt daarmee zondag een bescheiden begin gemaakt.

Eerste haasje voor Barry de Wit

Doelman Barry de Wit had op 21 oktober de eer als eerste zaalvoetballer het haasje te ontvangen. De sluitpost van HV Veerhuys maakte tijdens het vierlandentoernooi in China tegen KroatiŽ (0-0) zijn Oranjedebuut en kreeg het haasje als tastbare herinnering aan zijn eerste speelminuten.

Ook bondscoach Max Tjaden en assistent-bondscoach Hjalmar Hoekema ontvingen in China het haasje.

Bijzondere onderscheiding

Het speldje, dat vanaf nu dus aan alle debuterende A-internationals wordt uitgereikt, is een bijzondere onderscheiding en stamt uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Op dit moment zijn er ruim 760 (mannelijke) veldvoetballers die zoín haasje hebben gekregen. In de zomer kwamen daar ruim 260 (ex-)OranjeLeeuwinnen bij.

Tickets

Tickets voor beide wedstrijden kunnen worden aangeschaft via de webshop van de KNVB . Zowel in Rotterdam als Den Haag kost een kaartje vijf euro. Elk tweede kaartje is gratis.

TICKETS Bestel tickets via de KNVB Ticketshop.

De selectie:

Anes Beslija GelkoHasselt Lahcen Bouyouzan FC Eindhoven Said Bouzambou Groene Ster Vlissingen Jamal el Ghannouti ZVV 't Knooppunt Pieter Grimmelius FC Eindhoven Youssef Makraou Hovocubo Jordany Martinus GelkoHasselt Amir Molkarai Hovocubo Zaid El Morabiti ASV Lebo Karim Mossaoui Hovocubo Peter Rozenbeek FC MarlŤne Oualid Saadouni FC Eindhoven Yoshua St. Juste Hovocubo Mats Velseboer Hovocubo

Jeugdsponsor

Jeugdsponsor

Subsponsors

Subsponsors

Bordsponsors

Bordsponsors

Spelersponsors

Spelersponsors

FC Marlène 2

Competitiewedstrijd

Vrijdag 23 november, 19.30 uur
Waardergolf, Heerhugowaard

 
FC Marlene 2 Scagha '66
FC Marlène 2 Scagha '66

FC Marlène 2

Competitiewedstrijd

Vrijdag 16 november, 19.30 uur
Waardergolf, Heerhugowaard

 
FC Marlene 2 HV/Veerhuys
FC Marlène 2 HV/Veerhuys
2 8

Mededeling

FC Marl√®ne 1 Wilt u de wedstrijd- aankondigingen van FC Marlène in uw mailbox ontvangen?
Meld u dan aan via info@fcmarlene.nl