hoofdsponsor: Dichtbij.nl
jeugdsponsor: Rootring-wijnen
kledingsponsor: Joma
communicatiepartner: REYEZ!

Laatste update: 26-04-2019

Laatste nieuws

Spektakel vanavond ?

2018-04-20 11:10:20

Dames en heren,

Vanavond speelt FC Marlène haar laatste thuiswedstrijd in de competitie tegen FC Eindhoven.

De competitie nadert haar ontknoping en veel spannender dan het nu is, gaan we waarschijnlijk nooit meer meemaken. Een aantal zaken zijn inmiddels bekend. GZV Watergras is de rechtstreekse degradant geworden en WSV/ FSG Academy gaat nacompetitie om lijfsbehoud spelen. Verder spelen Hovocubo en ’t Knooppunt de play offs, maar de overige twee play off plaatsen en de andere plek aangaande nacompetitie om lijsbehoud moeten nog vergeven worden. Nog zes clubs kunnen op de tiende plek eindigen, wat dus nacompetitie om lijfsbehoud betekent. Voor de laatste twee play offs plaatsen is het nog gekker, want in theorie hebben nog acht ploegen kans om de play offs te halen.

Voor FC Eindhoven, de tegenstander van FC Marlène aanstaande vrijdag, is die kans echter minimaal en zullen alleen maar met lijfsbehoud bezig zijn. Voor de club, die in dit decennium maar liefst vijf keer landskampioen werd, is de competitie één grote martelgang geweest. Een spelersinjectie in de winterstop en drie dikke overwinningen in de laatste wedstrijden hebben er voor gezorgd dat FC Eindhoven niet nu al veroordeeld is tot nacompetitie om lijfsbehoud. HV/ Veerhuys, WSV/ FSG Academy en Zvv Volendam werden met maar liefst zes en zeven goals verschil verslagen. Hierdoor heeft FC Eindhoven alles weer in eigen hand. Als de laatste twee wedstrijden worden gewonnen gaat FC Eindhoven namelijk sowieso FC Marlène voorbij.

Dan FC Marlène, dat tien punten uit de laatste vier wedstrijden haalde, is nog verre van veilig. Dit komt onder andere door de verrassende zege van HV/ Veerhuys bij ’t Knooppunt twee weken geleden. Aangezien Groene Ster en HV/ Veerhuys op de laatste speeldag tegen elkaar spelen, heeft de Sports Performance formatie hoogstwaarschijnlijk wel aan drie punten in de laatste twee wedstrijden genoeg voor lijfsbehoud. Echter heeft FC Marlène ook nog een reële kans op de play offs, want als de laatste twee wedstrijden tegen FC Eindhoven en degradant GZV Watergras worden gewonnen, zou het met een beetje geluk nog op plek vier kunnen eindigen. Dan moeten de topploegen Hovocubo en ’t Knooppunt wel hun sportive plicht doen tegen Zvv Volendam en dienen er nog wat andere uitslagen gunstig te vallen. Maar goed, dat is allemaal toekomstmuziek. Eerst maar eens proberen te winnen van FC Eindhoven, wat ongetwijfeld met veel vertrouwen naar Heerhugowaard zal afreizen. Niet alleen vanwege de laatste drie overwinningen op rij, maar ook vanwege de 4 – 0 overwinning op FC Marlène in het bekertoernooi in februari van dit jaar. FC Marlène zal echter ook met vertrouwen aan de start verschijnen. De laatste wedstrijden hebben overduidelijk aangetoond dat FC Marlène als ploeg enorm is gegroeid.

Vrijdag speelt Jong FC Marlène haar laatste wedstrijd van het seizoen tegen Leekster Eagles. Dit zal echter niet voorafgaand aan de hoofdmacht in de Waardergolf gebeuren, maar in sporthal De Draai. Voor Jong FC Marlène staat er niets meer op het spel, want het heeft zich inmiddels veilig gespeeld, een prestatie van formaat.

Mede namens het bestuur van FC Marlène wensen wij u veel plezier bij deze wedstrijd.

Eerstvolgende wedstrijd op zaterdag 28 april uit tegen GZV Watergras.

Jeugdsponsor

Jeugdsponsor

Subsponsors

Subsponsors

Bordsponsors

Bordsponsors

Spelersponsors

Spelersponsors

FC Marlène 2

Nacompetitie

Vrijdag 26 april, 19.45 uur
Waardergolf, Heerhugowaard

 
FC Marlene 2 VV Brielle
FC Marlène 2 VV Brielle

FC Marlène 2

Competitiewedstrijd

Vrijdag 12 april, 21.15 uur
Waardergolf, Heerhugowaard

 
FC Marlene 2 Leekster Eagles
FC Marlène 2 Leekster Eagles
3 6

Mededeling

FC Marlène 1 Wilt u de wedstrijd- aankondigingen van FC Marlène in uw mailbox ontvangen?
Meld u dan aan via info@fcmarlene.nl